مسعود خوارزمینیا در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در بوشهر با اشاره به اینکه "طرحهای آبیاری تحت فشار در اراضی کشاورزی استان بوشهر اجرا شده است" اظهار داشت: با توجه به کمبود نزولات جوی، کاهش بارش باران و تداوم خشکسالی، روشهای آبیاری سنتی به نوین شامل آبیاری قطرهای و بارانی تبدیل میشود.
وی، افزایش راندمان تولید، صرفهجویی مصرف آب، و افزایش تولید محصول را از مزیتهای آبیاری نوین در اراضی کشاورزی دانست و بیان کرد: اکنون استان بوشهر دارای 86 هزار هکتار اراضی آبی است که تاکنون 37 هزار و 203 هکتار آن به آبیاری نوین تحت فشار تبدیل شده است.
مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی جهاد کشاورزی استان بوشهر از تحت پوشش قرار گرفتن 44 درصد اراضی کشاورزی استان بوشهر به روش آبیاری نوین خبر داد و افزود: بیشترین آبیاری تحت فشار در دشتستان به مساحت 11 هزار و 750 هکتار و اراضی کشاورزی دشتی است.
خوارزمینیا، با اشاره به اینکه "از سال 1371 تاکنون 22 هزار هکتار طرح آبیاری نوین در اراضی کشاورزی استان بوشهر اجرا شده است" خاطرنشان کرد: 15 هزار هکتار آن در 7 سال گذشته اجرا شده و از این میزان 10 هزار هکتار اراضی کشاورزی استان بوشهر در سه سال اخیر به آبیاری تحت فشار مجهز شده است.
وی، بیان کرد: امسال تاکنون آبیاری یک هزار و 21 هکتار اراضی کشاورزی استان بوشهر از سنتی به نوین تبدیل شده که تا یکهزار 100 هکتار ادامه دارد.
مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی جهاد کشاورزی استان بوشهر با بیان اینکه این روش آبیاری به صورت چاه مزرعهای است گفت: پیش بینی میشود تا پایان امسال 4 هزار هکتار اراضی کشاورزی به این مجموعه افزوده شود و تحت پوشش آبیاری نوین قرار بگیرد.
خوارزمینیا طرح تحول کشاورزی در نخیلات دشتستان را از طرحهای شاخص دانست و با بیان اینکه این طرح از 2 سال پیش اجرایی شده است افزود: در مرحله نخست طرح تحول کشاورزی برای اصلاح شیوه آبیاری در نخلستانها در سطح 10 هزار و 100 هکتار از مجموع 34 هزار و 250 هکتار اجرایی شد.
وی، با بیان اینکه "این طرح براساس انعقاد تفاهم نامه چهارجانبه میان وزارتخانههای جهاد کشاورزی، نیرو، سازمان مدیریت و برنامهریزی و استانداری بوشهر تدوین و اجرایی شده است" تصریح کرد: امسال این طرح در سطح 2400 هکتار اراضی نخلستانی سعدآباد، 6500 هکتار آبپخش و 1200 هکتار منطقه کلل اجرا میشود.
مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی جهاد کشاورزی استان بوشهر از اجرای طرح تحول کشاورزی در 2400 هکتار اراضی نخلستانی سعدآباد خبر داد و بیان کرد: در اجرای این طرح 160 کیلومتر شبکه اصلی ایجاد میشود اکنون دارای 70 درصد پیشرفت فیزیکی است.
خوارزمینیا با اشاره به اجرای فاز نخست این طرح در سطح 3 هزار و 160 هکتار اراضی نخلستانی آبپخش تصریح کرد: فاز دوم آن درسطح 7 هزار و 700 هکتار اجراء میشود.
وی، اعتبار مصوب اجرای طرح آبیاری نوین در نخلستانهای استان بوشهر را 100 میلیارد تومان دانست و بیان کرد: برای اجرای این طرح در آبپخش 56 میلیارد تومان و در سعدآباد 44 میلیارد تومان اعتبار مصوب شده است.
مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی جهاد کشاورزی استان بوشهر با اشاره به اینکه این طرح برای شبکه گذاری اصلی در نخلستانها است گفت: در اجرای شبکه گذاری داخل باغ 85 درصد هزینه آن دولت به صورت بلاعوض پرداخت میکند و در هر هکتار 17.5 میلیون تومان تسهیلات در اختیار کشاورزان قرار میگیرد.